SK AR-RAYYANSK AR-RAYYAN

TENAGA, KESIHATAN DAN KECERGASAN

Merupakan ramuan yang diiktiraf sebagai bahan terulung dalam ilmu perubatan Islam. Susu Kambing yang diperkaya dengan estrak Habbatus Sauda yang telah dipanggang dan estrak Stevia sebagai pemanis 100% semulajadi dan tidak mudarat. Ketiga-tiga campuran ini adalah gabungan terbaik untuk kesihatan, kecantikan dan kecerdasan minda kerana ianya bersifat alkali. 

Mengandungi protein, vitamin, potassium, mineral dan zat besi lebih tinggi dan lebih cepat cerna berbanding susu lembu. SK Ar-Rayyan juga diperkaya dengan Bee Pollen Al-Dahabiyah dari Tanah Arab yang mampu menguatkan sistem imunisasi dalam badan untuk pesakit darah tinggi, lemah jantung, sakit sendi, diabetes, gout, asma dan batuk kering. 

Juga bersesuaian untuk mereka yang kurang susu badan atau baru menjalani pembedahan kerana bahan-bahan yang terdapat dalam SK Ar-Rayyan ini saling bekerjasama dalam memberi kesan holistic (holistic effect) dalam proses penyembuhan semulajadi. Ianya juga tinggi dengan Omega 3 dan 6 yang merupakan nutrisi yang membantu untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan akal. Mampu mengembangkan sel otak serta sistem saraf bagi kecerdasan anak.

Di antara kelebihan lain SK Ar-Rayyan

1. Asthma dan gangguan penafasan
2. Peningkatan sistem kekebalan tubuh terhadap penyakit
3. Penderita diabetes, darah tinggi dan sakit jantung
4. Menurunkan frekuensi serangan migrain
5. Penderita Demam Denggi, Anemia, Thalasemia
6. Mengatasi sel kanser/tumor dan mengurangi efek kemoterapi
7. Membantu pertumbuhan tulang dan mencegah Osteoporosis
8. Berguna bagi pesakit gastrik dan stroke
9. Melembab dan mempercantikkan kulit
10. Kebas Kaki dan Tangan
11. Masalah Susah Buang Air Besar dan Buasir
12. Menambah susu badan
13. Peningkatan Stamina
14. Meningkatan daya fikir dan tumpuan
15. Pengurangan Berat Badan
16. Menopause dan Anti Penuaan
17. Mempercepatkan proses penyembuhan selepas pembedahan/rawatan


FAKTA KANDUNGAN

KHASIAT ISTIMEWA BEE POLLEN AL-DAHABIYAH

Bee Pollen Arab merupakan serbuk sari bunga jantan yang mengandungi supplemen yang paling lengkap berbanding hasilan lebah yang lain dan berkhasiat dalam meningkatkan sistem kekebalan badan terhadap penyakit. Ribuan Fitonutrien yang dijumpai di dalam Bee Pollen Arab ini mampu mempercepat proses penyembuhan setelah menjalani pembedahan dan rawatan. Bapa Ilmu kedoktoran Hippocrates dahulu telah mengunakan bee pollen sebagai ubat untuk memerangi pelbagai penyakit. Bee Pollen telah menjadi penawar kepada 500 jenis penyakit sejak dari pemerintahan Egyptian, Roman dan Greek lagi. Dahulu ianya dikenali sebagai gelaran “Food of the Gods” kerana kehebatannya. Bee Pollen juga popular sebagai produk penurunan berat badan yang bertindak pada hipotalamus di otak yang mengawal diet dan menyebabkan perasaan kenyang dan mampu menurunkan kadar kolestrol dalam badan. Bee Pollen juga mampu memberikan peningkatan IQ yang lebih tinggi,  konsentrasi dan memori yang lebih baik dengan bertindak membawa kalium ke otak

SUSU KAMBING 

Susu Kambing merupakan susu terbaik selepas susu ibu. Kandungan Kalsium dan Phosporos yang terkandung di dalam susu kambing hampir sama dengan susu ibu. Jumlah protein, vitamin A, mineral dan zat besi dalam susu kambing ternyata melebihi dari susu lembu. Susu Kambing mempunyai sifat alkali yang mampu membantu memaksimumkan penyerapan zat dalam badan dan menurunkan kadar asid dalam darah. Juga meningkatkan daya imunisasi badan dan menyah-toksid dalam darah. Susu Kambing mempunyai saiz molekul yang kecil berbanding susu lembu bagi mempercepatkan penghadaman.  Mengandungi faktor bio-aktif seperti IGF-1 yang tinggi dan asid CLA (conjugated linoleac acid) sebagai agen anti kanser.


HABBATUS SAUDA

Biji habbatus sauda mengandung crystalline nigellon dan arganine, sebagai penstabil sistem imunisasi badan. Selain itu kandungan karotinnya mampu melumpuhkan radikal bebas penyebab kanser. Ianya mengandungi lebih daripada 100 jenis kandungan bahan aktif yang membantu kesihatan dan menunjukkan kehebatan kesan klinikal jauh mengatasi herba lain sebagai pemakanan tambahan. Bahan-bahan dalam habbatus sauda saling bekerjasama dalam memberi kesan holistic (holistic effect) dan menyokong antara satu sama lain dalam proses penyembuhan semulajadi. Habbatus Sauda mengandungi Omega 3, 6 dan 9  dan merupakan nutrisi yang membantu perkembangan jaringan otak serta sangat berguna untuk meningkatkan daya ingatan dan kecerdasan akal. 


ESTRAK HERBA STEVIA

Ekstrak daun herba Stevia mempunyai kemanisan sehingga 300 kali ganda lebih manis dari gula biasa TETAPI apa yang unik mengenai pemanis semulajadi yang berasaskan Stevia ini, ianya mempunyai 0% kalori, 0% lemak, 0% kolestrol, 0% protin, 0% toksid, 0% glukos dan 0% karbohidrat. Hasil kajian menjelaskan bahawa 1 gelas gula biasa bersamaan dengan setengah sudu kecil ekstrak Stevia dan 10gm ekstrak Stevia boleh memaniskan kira-kira 400 gelas air.  Para saintis merumuskan Stevia yang diambil secara oral adalah berkesan untuk menurunkan tekanan darah dan gula dalam badan. Memandangkan Stevia tidak menghasilkan glukos maka ekstrak ini mempunyai potensi untuk menjadi agen anti-hipeglisemik dalam rawatan diabetes. 


HERBA CAMPURAN DARI TANAH ARAB

Rasulullah saw bersabda “Sekiranya umatku tahu akan kelebihan helba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan timbangan emas” (Book of Sufi Healing ms. 58). Herba Campuran ini merupakan antara ramuan ubatan yang tertua di dunia. Zat paling lengkap untuk menjaga keseimbangan dan normal tubuh manusia. Herba campuran dari tanah arab ni telah menjadi amalan para pelajar yang menghafal Al-Quran dan hadis sejak dahulu lagi. Pelajar-pelajar di beberapa pengajian Al-Quran di Tanah Arab juga mengamalkan herba ni untuk memperbaiki hafazan...Wallahualam..


TESTIMONI HEBAT SK AR-RAYYAN


         
AMMAR, 19 TAHUN, penuntut IPTA, Bidang Kejuruteraan Elektronik

Tanggal 23 Mei 2012, saya terlibat dalam satu kemalangan kereta di Putrajaya. Saya koma selama 5 hari di wad ICU dengan beberapa komplikasi serius di bahagian kaki dan kepala.  Nahas ini telah banyak mengubah hidup saya. Sebagai pelajar saya terpaksa menangguh pengajian selama  2 semester. Cara saya berjalan dan bercakap tidak teratur dan sering dipersenda kawan-kawan.
Namun apa yang paling menyiksakan ialah ingatan saya yang tidak normal. Saya menjadi pelupa walaupun perkara yang saya lakukan belum sampai sehari berlalu.  Seorang rakan senior saya yang melanjutkan pelajaran ke Mesir menasihatkan saya supaya mengamalkan minuman SK AR-RAYYAN.  Alhamdulliah setelah  mengambilnya selama 2 bulan, ingatan saya kembali normal.
Langkah saya juga sudah kembali teratur.  Melalui FB rakan saya memberitahu bahawa ramai penuntut Tahfiz mengamalkan minuman ini untuk menghafal Al Quran. Syukur,produk ini banyak membantu mengembalikan keceriaan hidup saya.
Terima kasih SK AR-RAYYAN…


 
Encik Budi Suriaty,
53 tahun, Pengarah Produksi

Sebagai seorang pengarah produksi yang sering membuat penggambaran tentang hal ehwal masyarakat melayu dan orang asli, saya sering berjumpa dengan orang ramai yang berhadapan dengan pelbagai penyakit. Kebiasaanya saya akan membawa 10 botol SK  Ar-Rayyan kemana saja tempat penggambaran saya. Selain menjadi sumber tenaga saya dan bekalan untuk daya tahan penyakit, saya juga berikan kepada mereka yang memerlukan. Pada 2 bulan lepas, sewaktu saya melawat sebuah perkampungan, terdapat sorang budak lelaki yang mengidap denggi dan sangat lesu. Bapanya mengidap gout dan ibunya mengidap ashma yang agak kronik. Simpati melihat nasib mereka, 4 botol SK AR-Rayyan saya hadiahkan pada mereka dengan harapan ianya dapat membantu menambahkan nutrisi dalam badan mereka untuk melawan penyakit. Baru-baru ini ketika saya melawat kampung tersebut buat kali kedua, saya dapati budak lelaki tersebut sudah pulih sepenuhnya dari denggi dan cergas bermain di halaman bersama adik2nya. Saya lihat bapanya sudah mampu berjalan walaupun bertongkat dan wajah ibunya yang semakin bertenaga dan tiada lagi kedengaran bunyi batuk2. Apa rahsianya? Rupanya mereka hanya mengamalkan SK Ar-Rayyan tersebut pada setiap pagi dan malam sebelum tidur. Kini baru saya sedar yang SK Ar-Rayyan ini bukan sekadar memberikan nutrisi lengkap tetapi juga mampu menyembuhkan penyakit kerana kombinasi alkali yang terdapat pada Susu Kambing dan Habbatus Sauda Syria tersebut. Anda juga patut mencubanya.   AMIRA, 16 TAHUN,  lepasan PMR 


Ketika di bangku sekolah rendah, saya adalah anak yang malang. Lantaran kemiskinan keluarga, saya tidak ke sekolah TADIKA seperti kanak-kanak lain.  Bila masuk sekolah rendah saya baru berangkak belajar mengeja. Darjah 2 saya masih belum boleh membaca dengan baik. Ketika di Tingkatan 1, seorang jiran berbesarhati  membelikan sebotol  SK AR-Rayyan yang selalu diminum oleh anaknya yang bersekolah di sebuah Maahad Tahfiz di Kajang .  Sejak hari itu saya mengamalkan produk ini.  


Alhamdulillah prestasi saya dalam pelajaran bertambah baik.  Saya cemerlang dengan mendapat keputusan  8A dalam peperiksaan PMR.  Saya jumpa Cikgu sekolah rendah saya dulu dan tunjukkan result saya pada dia. Dia memeluk saya kerana terlalu suka atau mungkin juga kerana tak percaya. Baru-baru ini, saya jumpa anak lelakinya yang belajar di sekolah yang sama. …rupa-rupanya dia juga sudah mula minum SK AR-Rayyan….

 
NAJIHAH,  18 TAHUN, penuntut Matrikulasi. 

Belajar di sekolah Melayu tetapi terpaksa menghadapi kertas peperiksaan Bahasa Inggeris bukanlah kerja mudah. Saya berhadapan dengan masalah ini sejak di Tingkatan 3 lagi. Jalan singkat saya terpaksa membaca banyak buku-buku berbahasa Inggeris dan menghafal istilah-istilah baru terutamanya yang melibatkan matapelajaran Sains dan Matematik.
Alhamdulliah, bapa saudara saya yang mengajar Al Quran memperkenalkan kepada saya SK Ar-Rayyan. Produk ini banyak membantu kecerdasan otak saya untuk mengingati mata pelajaran.   Saya berjaya  mendapat  6A semasa SPM dan skor dalam matapelajaran Matematik, Fizik dan bahasa Arab.
Hingga sekarang saya masih mengambil produk minuman ini….memang benarlah…...susu kambing adalah minuman  Nabi kita.