CAFE AS-SYIFA'

CAFÉ AS-SYIFA’
 

Kehebatan Café As-Syifa’ ini terletak pada herba Bee Pollen Arab dan Helbal Campuran Arab. Bee Pollen Arab merupakan serbuk sari bunga jantan yang  mengandungi supplemen yang paling lengkap berbanding hasilan lebah yang lain dan berkhasiat dalam meningkatkan sistem kekebalan badan terhadap penyakit. Ribuan Fitonutrien yang dijumpai di dalam Bee Pollen Arab ini mampu mempercepat proses penyembuhan setelah menjalani pembedahan dan rawatan. Bapa Ilmu kedoktoran Hippocrates dahulu telah mengunakan bee pollen sebagai ubat untuk memerangi pelbagai penyakit. 

Bee Pollen cukup terkenal dengan “natural energy booster” bagi para atlit di Rome kerana kandungan Vitamin B kompleks yang tinggi. Kajian juga menunjukkan bahawa Bee Pollen mengandung lebih 5,000 enzim dan co-enzim yang jauh lebih banyak berbanding makanan lain. Bee Pollen mengandungi sumber Vitamin PALING lengkap, sumber Protin setinggi 40%, 14 jenis fatty acids termasuk omega 3 dan 6, 11 karbohidrat, 28 mineral dan 18 rantaian asid amino.  

Kehadiran RNA dan DNA dalam Bee Pollen menjadikan ianya makanan terbaik untuk meningkatkan tahap IQ, tahap fokus dan tahap penyimpanan maklumat dalam otak. Amalan terbaik untuk mereka yang memerlukan tenaga tambahan dan para pelajar bagi meningkatkan tahap IQ mereka. Juga ke atas mereka yang mempunyai risiko jangkitan penyakit seperti kanser, jantung, diabetes, darah tinggi dan pelbagai penyakit akibat faktor usia yang semakin meningkat. 

Bee Pollen telah menjadi penawar kepada pelbagai penyakit sejak dari pemerintahan Egyptian, Roman dan Greek lagi. Dahulu ianya dikenali sebagai gelaran “Food of the Gods” kerana kehebatannya. Di antara kebaikan yang paling popular bagi Bee Pollen adalah seperti:-

  1. Penambah Tenaga
  2. Peningkatan Stamina
  3. Meningkatan daya fikir dan tumpuan
  4. Pengurangan Berat Badan
  5. Alahan dan Alergik
  6. Meningkatkan Antibodi badan
  7. Asthma dan gangguan penafasan
  8. Peningkatan sistem kekebalan tubuh terhadap penyakit
  9. Menopause dan Anti Penuaan
  10. Mempercepatkan proses penyembuhan selepas pembedahan/rawatanHajjah Kamariah Bte Che Chik
62 tahun, Surirumah


Cafe As-Syifa' telah dihadiahkan kepada saya oleh anak saya sewaktu saya mengerjakan umrah. Katanya Cafe ini dapat membantu saya untuk tambah tenaga untuk berjaga malam di sana. Alhamdulillah, selama mengamalkan Cafe tersebut, saya amat bertenaga sekali. Saya sempat mengerjakan ibadat umrah beberapa kali. Walaupun hanya tidur 4 jam sahaja saya berupaya untuk berik'tikaf di masjid dari tengah malam hingga ke subuh. Saya sarankan kepada mereka yang ingin berjaga malam untuk beribadat supaya mengamalkan Cafe ini untuk tenaga tambahan.